Bedrijfsprofiel

European Bulk Services (EBS) B.V. is een op- en overslag bedrijf van droge bulk producten met 2 terminals in de Rotterdamse haven en een vloot drijvende kranen. Wij houden ons voornamelijk bezig met het laden, lossen, op- en overslaan van droge bulk producten zoals mineralen, agri en biomassa.

Onze terminals bevinden zich op strategische locaties; Europoort (Beneluxhaven) en Botlek (Laurenshaven). De gesloten opslag capaciteit van beide terminals is 650.000 m3 en de open opslagcapaciteit bedraagt zo’n 210.000 m2. De drijvende kranen kunnen door het hele havengebied worden ingezet.

Wij zijn een professionele en groeiende organisatie, houden van no-nonsense, hard werken en hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. EBS wordt geleid door een Management Team onder aanvoering van algemeen directeur, Jan de Wit.

Samen met 180 collega's in vaste dienst behandelen we ongeveer 12 miljoen ton producten en genereren daarmee een jaaromzet van circa 45 miljoen euro.

EBS is een 100% dochteronderneming van HES International B.V.

Voorschriften

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet EBS beschikken over de juiste (milieu)vergunningen m.b.t. het voorkomen van water-, lucht-, en bodemverontreiniging. Alle medewerkers, inclusief uitzendkrachten, onderaannemers en bezoekers, moeten zich hieraan houden.

Ook gelden er voorschriften voor veiligheid en brandbestrijding. De belangrijkste voorschriften zijn uitgewerkt in diverse milieu- en veiligheidsinstructies, eenpuntslessen (EPL) en bedienings-instructies (BDI). Deze zijn te vinden op het intranet van EBS.

>>>

Tijdens het werk is het verplicht om de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen. Een veiligheidshelm, werkschoenen, reflecterende werkkleding en werkhandschoenen moet je altijd dragen! Afhankelijk van de situatie is ook adembescherming, een veiligheidsbril, een reddingsvest of een harnasgordel verplicht.

Inwerkperiode

Tijdens de inwerkperiode begeleiden we je om op een veilige manier te werken. Er kunnen zich echter altijd onvoorziene situaties voordoen. Houd je bij dergelijke situaties aan de instructies van de Proco’s en volg zeker ook de aanwijzingen van ervaren collega’s op.

Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen maar voor een prettige werksfeer, is het van groot belang dat je zo snel mogelijk onze regels, gewoonten en veiligheidsinstructies kent!

Verantwoordelijkheden

Van werknemers wordt verwacht dat zij altijd op een goede, veilige en verantwoorde manier werken. Dat omvat niet alleen de zorg voor je eigen veiligheid en die van je collega’s, maar ook voor het materieel waarmee je werkt. De machines zijn erg kostbaar en kunnen bij onzorgvuldig gebruik grote schade aanrichten en mogelijk letsel toebrengen.

Alhoewel dat in eerste instantie misschien niet zo lijkt, zijn ook de producten waarmee je werkt erg kostbaar.

Na de inwerkperiode ga je wellicht met machines werken. Het op een juiste en verantwoorde wijze werken met machines, zal je in de praktijk moeten leren. Volg de aanwijzingen en raad van de Proco en collega’s op en leer van hun jarenlange ervaring.

Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan waarbij schade ontstaat, meldt dit dan direct aan de Proco. Als we direct maatregelen kunnen nemen, kan de schade in vele gevallen worden beperkt.