Houd elkaar op afstand vast

Beste medewerkers, Het zijn onzekere en vreemde tijden. Het Coronavirus heeft impact op ons allemaal.

Het klinkt vreemd om zorg voor elkaar te hebben door afstand van elkaar te houden. Maar zo kunnen we de overdracht en de gevolgen van het virus enigszins inperken.

We volgen bij EBS de instructies vanuit de overheid en het is goed om te constateren dat iedereen bij EBS er serieus mee omgaat. Bedankt daarvoor!

Als EBS hebben wij een vitale rol in de maatschappij om essentiële bulkgoederen te blijven behandelen. De komende tijd is het van groot belang deze taak uit te voeren. Gezond verstand, creativiteit en flexibiliteit zullen daarbij noodzakelijk zijn.

Naast de directe bedreiging van Corona, kunnen we zien dat de wereldeconomie fors geraakt gaat worden. Welke impact dat straks heeft op EBS is nog onduidelijk, maar ook deze gevolgen kunnen we met de juiste houding het hoofd bieden. Blijf gezond en houd elkaar op afstand vast. We kunnen rekenen op elkaar!

Jan de Wit Algemeen directeur

Hart onder de riem voor onze havenwerkers

Alle ogen zijn nu op de zorg gericht, en dat is mooi en nodig. Maar het zijn de helden in de haven die de verzorgers de mondkapjes bezorgen. En dankzij de havenwerkers kunnen wij nog wc-papier hamsteren. En daarom verdienen zij ook applaus. De mannen en vrouwen in de Rotterdamse haven werken elke dag, volcontinu. En zorgen dat de economie ondanks de coronacrisis draaiende blijft.

bekijk hier de video eerbetoon aan de havenwerkers van RTV Rijnmond

HES NEWS FLASH

Beste collega’s, Het Corona virus heeft een allesomvattende en zeer ingrijpende impact op ons persoonlijke en werkende leven. Vanaf december vorig jaar hebben we er in eerste instantie veel over kunnen lezen vanuit China en andere landen in Azië. Sinds een aantal weken is het ook een onderdeel geworden van ons dagelijkse leven met helaas zeer trieste gevolgen voor de getroffenen en maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Het besef begint nu ook bij ons allen te komen dat deze nieuwe realiteit voorlopig even zal blijven bestaan daar we op dit moment geen zekerheid hebben over wanneer we het virus beter onder controle gaan krijgen. In deze bijzonder dynamische tijd zijn wij zeer onder de indruk van hoe iedereen binnen de HES groep zich desondanks zo goed mogelijk blijft inzetten om onze dagelijkse job te blijven uitvoeren en om er zo voor te zorgen dat we onze diensten aan onze klanten zo goed en veilig mogelijk kunnen blijven voortzetten. Via deze weg willen wij aan alle HES collega’s daarvoor onze zeer grote waardering uitspreken! Sinds een tweetal weken werken we binnen de HES groep volgens ons pandemie protocol en volgen we daarnaast telkens nauw de maatregelen op welke door de lokale overheden worden opgedragen. Voor de gezondheid van onszelf en iedereen om ons heen hebben we daarom verhoogde aandacht voor persoonlijke hygiëne, het terugschroeven van sociale interactie en het houden van 1,5 meter afstand. Ook het thuiswerken, indien dit mogelijk is, en het stoppen met reizen zijn voor nu een essentieel deel geworden in ons doen en laten. Wanneer we deze persoonlijke en gemeenschappelijke inspanning blijven maken dan zullen we er zeker in slagen om het virus buiten de deur te houden terwijl wij onze werkzaamheden als “vitaal bedrijf” kunnen blijven voortzetten. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen blijven komen door de continue nieuwsupdates en Corona ontwikkelingen. Wellicht ten overvloede willen wij benadrukken om niet te schromen om je voor een antwoord dan te richten tot collega’s binnen je bedrijf of aan Ruud van Os (HSSE) of Antje Koster (HR) bij Group Management. In de tussentijd wensen wij jullie en jullie families alle gezondheid toe en bedanken wij jullie nogmaals voor jullie inzet. Neem de maatregelen serieus & stay safe! Management Board HES International, Daan Vos, Barbara Geelen en Harry van Rietschoten

Op de volgende pagina: