Laatste nieuws

Ga je op vakantie?

Op https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland kan je de actuele status vinden. Reizen naar Code oranje of rode gebieden. NIET DOEN! Reizen naar oranje of rode gebieden wordt afgeraden. Doe dat uitsluitend als het strikt noodzakelijk is! Bij zeer hoge uitzondering kunnen wij ons voorstellen dat die noodzaak er is. Het argument dat de reis reeds geboekt is, is geen noodzakelijke reden! Als reizen noodzakelijk is, meldt dit dan aan je manager, zodat wij de uitzondering kunnen begrijpen. 10 dagen quarantaine Reizen naar “rode of oranje gebieden” heeft consequenties voor jezelf en het bedrijf. Jij bent degene die het risico neemt en dit risico willen wij niet in het bedrijf. Ga je toch? Dan is het dringende advies van de Rijksoverheid om bij terugkomst in Nederland meteen 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Houd je daar ajb ook aan! Deze 10 dagen zelf quarantaine zijn voor eigen rekening. De consequentie voor het bedrijf is dat je na terugkomst, indien je niet thuis kan werken, niet inzetbaar bent. Hier moeten dan oplossingen voor gevonden worden in de bezetting. Verandert tijdens je verblijf het reisadvies naar oranje? Dan raden we je aan na te gaan of je verblijf in het buitenland echt noodzakelijk is en of er mogelijkheden zijn om naar huis te gaan. Ook dan geldt bij terugkomst in Nederland het dringende advies om 10 dagen in thuis quarantaine te gaan.

Vakantie in Nederland of in 1 van de Code geel gebieden. Blijf je houden aan de spelregels die in Nederland gelden en let erop dat de spelregels in andere landen afwijken. Handhygiëne en afstand houden blijven de belangrijkste aandachtspunten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een handige app die je kan installeren op je mobiele telefoon. Daarmee kan je ook waarschuwingen instellen voor het land waar je bent of landen waar je doorheen reist. Dan heb je veelal direct de actuele situatie te pakken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken Fijne vakantie, stay safe en help ons om ook EBS vrij van Corona te houden!EBS vrij van Corona te houden!

Klachten? Testen!

Sinds 1 juni jl. kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Klik op de link voor alle informatie over de coronatest.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen

Niet vergeten!

  • 1,5 meter afstand;
  • geen handen schudden;
  • regelmatig handen wassen;
  • bezoekers van buiten tot een noodzakelijk minimum beperken;
  • werk thuis als dit mogelijk is. Maak schema’s per afdeling: wie werkt er thuis, wie bij EBS, zorg voor spreiding (ook over beide locaties);
  • maximum aantal mensen in een kantoorruimte lijkt helder, maar hier wel aan vasthouden;
  • geen ploegwissels in de kantine;
  • werk zoveel als mogelijk op je ‘eigen’ werkplek. Wissel je geregeld van werkplek? Maak dan de plek waar je gaat werken eerst schoon en laat deze schoon achter. Desinfectie middelen staan er, zo niet of zijn ze op dan kan je deze bij Monique bestellen.

Op de volgende pagina: